Petua Kempiskan Perut Dengan Cepat Selepas Bersalin

Setiap ibu yang baru lepas bersalin mesti nak kelihatan ramping balik macam sebelum mengandung dulu kan.. ? Lagi best kalau dapat bentuk badan macam zaman anak dara dulu. Seperti yang kita semua tahu, walaupun kita dah kehilangan banyak berat badan selepas melahirkan, namun masih terdapat lemak-lemak di sekeliling perut yang tidak dapat dihilangkan. Jom baca petua macamana nak kempiskan perut dengan cepat selepas bersalin.

Continue Reading

Punca Kerap Sembelit Dan Cara Mengatasinya

Sembelit menyebabkan rasa sakit setiap kali ingin membuang air besar dan ia pasti menyeksakan sesiapa sahaja. Sembelit juga boleh memberi implikasi kepada yang mengalaminya tidak kira orang dewasa, bayi ataupun kanak-kanak. Amalan cara hidup yang sihat dan aktif boleh melegakan serta mengurangkan sakit akibat sembelit. Pada entri kali ini, saya kongsikan informasi tentang punca anda kerap sembelit dan cara mengatasinya dengan berkesan.

Continue Reading

Cara Mengatasi Kulit Kering Bersisik Dengan Berkesan

Pada umumnya ramai yang mahu mempunyai kulit yang putih dan lembab. Sehinggakan sanggup melakukan pelbagai cara dan tips untuk dapatkan kulit yang putih. Sebenarnya kulit yang sihat tidak semestinya putih, kulit yang sihat adalah kulit yang bersih dan cerah. Kulit yang kering dan bersisik juga dikategorikan kulit yang tidak sihat. Dapatkan informasi tentang cara mengatasi kulit kering dan bersisik dengan berkesan di dalam entri kali ini.

Continue Reading

Tips Memilih Bisnes Yang Tepat Untuk Dimulakan

Ramai orang yang ingin berbisnes, tetapi mereka tersilap memilih bisnes mana yang boleh bertahan dan menguntungkan. Banyak juga bisnes yang mati sekerat jalan tak sampai tempoh setahun pun setelah memulakannya. Kenapa agaknya jadi begitu ? Artikel kali ini saya nak kongsikan tips memilih bisnes yang tepat dan mudah bagi memulakan sesuatu perniagaan.

Continue Reading

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Bisnes Online

Di zaman serba canggih ini, internet telah menjadi satu keperluan. Internet sebagai satu platform untuk mereka yang bijak menggunakan peluang bagi menjana pendapatan. Dengan adanya internet, maka terbuka luas peluang untuk kita mengubah taraf hidup. Jadi amat rugi jika kita menggunakan internet hanya untuk bersosial.

Continue Reading

7 Tips Penjagaan Kulit Muka Untuk Lelaki

Kebiasaannya orang lelaki ni jarang sangat nak ambil berat tentang penjagaan kulit muka. Bagi mereka tak perlulah nak buat benda remeh-temeh ni, buang masa aje. Tapi sebenarnya penjagaan kulit muka sangat penting tau, bukan untuk wanita sahaja. Sebabnya semakin kita berusia semakin kurang sifat tegangnya. Bagi mereka kerap buat aktiviti diluar dan selalu menghadap matahari, lagi la cepat timbulnya kedutan dan garis halus di muka. Di sini ada sedikit tips untuk kaum adam, macamana cara nak jaga kulit muka anda supaya nampak lagi hensem !!

Continue Reading

5 Ciri Bisnes Yang Sesuai Untuk Suri Rumah

Anda di antara surirumah yang sedang mencari bisnes yang sesuai untuk dilakukan ? Mungkin juga anda seorang yang pernah buat bisnes online, tapi bisnes tersebut gagal dan tidak boleh beri pendapatan seperti mana yang anda inginkan. Hari ini saya nak kongsikan ciri-ciri bisnes yang amat sesuai untuk anda sebagai suri rumah.

Continue Reading