Vitamin E Mana Yang Terbaik Untuk Masalah Jeragat

Anda tentu sudah tahu vitamin E boleh menghilangkan jeragat. Tapi vitamin E yang dari jenis mana yang terbaik dan lengkap boleh mengatasi masalah anda tu ? Jadi hari ini saya nak share tentang kelebihan Vitamin E Complex Shaklee yang terbaik untuk atasi jeragat anda.

Fungsi Vitamin E Complex Dalam Menghilangkan Jeragat

Vitamin E adalah di antara vitamin yang patut diamalkan oleh setiap wanita selain vitamin C. Vitamin E lebih diperlukan oleh wanita yang berusia 30an berbanding mereka yang berumur 20 an yang hanya memerlukan sedikit vitamin E di dalam diet seharian mereka untuk merawat kulit kusam, parut jerawat dan sebagainya. Bagi mereka yang berumur 30an keatas, vitamin E lebih diperlukan mereka untuk mengatasi masalah jeragat, kerana pada usia tersebut kebanyakkan wanita telah pun mengalami masalah jeragat.

Klik sini —>> 9 Punca Jeragat Tebal Yang Patut Anda Tahu

1. Melawan Sinar UV

Sinaran UV A dan UV B merupakan faktor luar yang menyebabkan jeragat. Tanpa sedar ia menyerang kulit anda setiap hari. Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E setiap hari dapat membantu menghalang kerosakan sel kulit sebanyak 57%. Vitamin E akan membantu meneutralkan kesan sinaran UV yang merosakkan kulit.

Biasanya kulit akan terasa pedih bila selalu terdedah kepada cahaya matahari, tetapi dengan mengamalkan vitamin E kulit tidak kelihatan kemerahan seperti kesan sunburn walaupun berjemur di panas terik.

2. Merawat Sel Rosak

Serangan dari luar dan dalam menyebabkan sel menjadi rosak. Serangan radikal bebas dari dalam pula menyebabkan sel menjadi lemah dan kurang daya tahan. Antioksidan yang terdapat dalam vitamin E berfungsi melawan serangan radikal bebas.

3. Anti Penuaan

Jeragat merupakan salah satu tanda penuaan. Vitamin E Complex mampu memeliharasel dan melambatkan penuaan sel. Ia bukan sahaja berfungsi mengurangi bintik hitam, juga mengurangkan kedutan, garis halus, parut dan masalah kulit yang lain.

Kelebihan Vitamin E Complex Shaklee Berbanding Vitamin E Jenama Lain

Dalam kehidupan serba moden, tubuh kita banyak terdedah dengan bahan kimia berbahaya tanpa kita sedar. Contohnya dalam kosmetik atau skincare yang kita gunakan. Jadi, vitamin E Complex Shaklee adalah vitamin dari sumber semulajadi yang berasaskan soya organik dan biji gandum yang 100% semulajadi tetapi tetap memberikan kesan yang hebat.

Selain itu Vitamin E Comlex ini adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Ia mengandungi 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta dan lain-lain). Keistimewaannya adalah ia mengandungi selenium semulajadi yang berfungsi membantu penyerapan vitamin E secara maksimum oleh tubuh. Selenium juga berfungsi menjaga sel-sel, tisu dan otot di dalam tubuh kita.

Selenium membantu dalam menyahtoksikkan logam berat yang terdapat di dalam tubuh akibat penggunaan kosmetik atau skincare yang mengandungi merkuri, kadmium dan logam berat yang lain. Selenium juga membuatkan vitamin E lebih berkesan dalam menangani masalah jeragat.

Klik sini —>> Cara Hiangkan Jeragat Tebal Dengan Lebih Cepat Dengan Set Jeragat Shaklee

Nurulaily Ishak

Shaklee ID : 1247606

Call/SMS/Whatsapp : 012-684 1829

Email : lailyishak79@gmail.com

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge