Atasi Katarak Dengan Suplemen Semulajadi Tanpa Pembedahan

Katarak adalah masalah selaput mata yang menebal dan ia biasanya dialami oleh mereka yang berumur. Seseorang yang mengalami masalah katarak akan merasakan penglihatannya kabur kerana lensa mata menjadi keruh dan berkabut. Sebaliknya, mata yang sihat akan sentiasa jernih dan penglihatannya cerah tanpa halangan. Dapatkan informasi bagaimana cara untuk mengatasi katarak dengan suplemen semulajadi sebagai rawatan alternatif bagi mengelak pembedahan.

Penyakit katarak terjadi apabila kanta mata semakin legap dan menyebabkan laluan cahaya tidak dapat menembusi masuk ke retina mata. Kanta yang semakin legap menyebabkan pesakit menghadapi masalah penglihatan kabur, gangguan penglihatan warna, imej berganda dan bermasalah apabila melihat cahaya terang.

Kebiasaannya setelah melalui pemeriksaan doktor, pesakit disarankan untuk menjalani pembedahan bagi merawat masalah katarak agar dapat melihat semula dengan baik. Kanta yang rosak iaitu yang telah hilang kejernihan perlu dikeluarkan dan diganti dengan kanta tiruan yang diperbuat dari plastik.

Faktor yang menyebabkan katarak terjadi adalah;

  • Usia (masalah penuaan)
  • Kurang nutrisi
  • Perokok
  • Radiasi dari sinar ultraviolet
  • Pesakit kencing manis

Bagi pesakit yang bernama Puan Sabariah Abdul Rahman, berkat ikhtiar anaknya dengan memberikan beliau suplemen semulajadi telah menyebabkan pembedahan susulan beliau dibatalkan. Jemput baca perkongsian beliau dalam testimoni berikut.

 

 

[DAH TAK PERLU PEMBEDAHAN KATARAK SELEPAS AMALKAN MEGADOSE DAN CAROTOMAX]
.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.
.

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat.
.

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.
.

Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
.

Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.
.

Terima kasih.

 

Resveratrol Menghalang Perkembangan Penyakit Katarak

Terdapat banyak kajian menunjukkan resveratrol membantu menghalang perkembangan katarak. Kajian di National Institute on Aging di NIH, melaporkan keistimewaan resveratrol untuk mengurangkan katarak. Kajian di Inonu University Medical Faculty dan Turgut Ozal Medical Center di Malatya, Turey juga melaporkan resveratrol telah berjaya menghalang perkembangan katarak.

 

 

Resveratrol merupakan sebahagian daripada kumpulan sebatian yang dipanggil polifenol. Resveratrol berfungsi sebagai antioksidan, melindungi diri dari kerosakan dan mengelakkan dari penyakit kronik seperti penyakit jantung, kanser, kencing manis dan kerosakan organ.

Kuasa antioksidan yang terdapat dalam kebaikan resveratrol membantu untuk melawan kerosakan sel akibat dari serangan radikal bebas. Vivix juga merupakan tonik anti penuaan yang berfungsi mencegah penuaan sel yang akhirnya merosakkan sel dan melemahkan fungsi sel.

 

Apa yang bestnya, mereka yang amalkan pengambilan vivix buka setakat ia membantu melindungi sel, malah turut mamberi tenaga, dapat mengelak masalah kesihatan yang berkaitan dengan keradangan seperti athma, luka pembedahan dan juga dapat mengelak pengumpulan protien AGE dalam badan.

 

Satu lagi vitamin yang disarankan untuk kesihatan mata adalah Carotomax. Carotomax sangat sinonim dengan vitamin A, ia mengandungi campuran fitokimia semulajadi yang penting untuk kesihatan mata, kulit dan membran mukosa.

Bagaimana Carotomax membantu ?

  • Mempertingkatkan penglihatan dengan menghasilkan visual ungu yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan walaupun di dalam gelap
  • Mengurangkan masalah rabun dan mata kering
  • Mengurangkan penyakit katarak dan glaucoma
  • Melindungi lapisan luar kornea mata
  • Membantu mengatasi kelesuan mata akibat penggunaan komputer dan phone yang terlalu lama

 

 

Boleh hubungi saya jika anda berminat untuk ikhtiar masalah katarak dengan Shaklee.

 

Klik di bawah untuk pembelian secara online

 

 

 

Nurulaily Ishak

Shaklee ID : 1247606

Call/SMS/Whatsapp : 012-684 1829

Email : lailyishak79@gmail.com

Kawasan COD : Port Klang-Pandamaran-Kg Raja Uda-Bukit Tinggi Klang-Telok Gong-Sungai Udang-Klang-Shah Alam

Postage seluruh Malaysia

Disclaimer Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Produk-produk ini adalah makan tambahan yang membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan juga membantu sistem badan berfungsi dengan lebih baik. Baca lebih lanjut

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge